Reggeli
1 alma, 4 kis sárgabarack.
Ebéd
Zöldséges bableves
- A babot megpucoltam, a sárgarépát karikára vágtam, a fehér répát, zellert, karalábét nagyobb darabokra, mert nem szeretjük. Tettem bele kis petrezselymet és egy fél paradicsomot, egy kicsi zellert és fél hagymát is .
- Az egészet felengedtem vízzel, jó bőven. Tettem bele két marhahús leves kockát is, hogy legyen íze, sóztam, borsoztam.
- Amikor megfőtt, petrezselymes, fokhagymás rántást készítettem, nagyon kevés olajjal. Az olajra rádobtam két kanál lisztet és egy kanál szárított petrezselymet. Óvatosan pirítottam, mert ha kevés az olaj, nagyon gyorsan megég. Amikor kezdett aranyságra lenni, rádobtam az apróra vágott fokhagymát is, nagyon kicsit még azzal is pirítottam és lehúztam a tűzről. Rátettem egy evőkanál piros paprikát, felöntöttem kis hideg vízzel. A rántás nem csomósodik be, ha mindig éppen fordítva öntjük fel. Vagyis a már hideg, a forró levessel, ha meleg, hideg vízzel. Beleöntöttem a levesbe.
- Kicsit rotyogtattam, kis sót, borsot tettem még bele, mert nem volt elég ízletes.
Hárman ettük ebédre és én még vacsorára is.
Vacsora
Bableves
Este 10-kor egy sárgarépa és egy paradicsom, mert borzasztó ehetnékem támadt :)