Virtuális találkozóhely

Címkék

90 napos diéta ----- Diéta-----Ja, már nem is az

2010.09.11. 10:03 - NoraFr

Jelentem, teljesen összekavarodott a diétám. Beismerem, gyenge voltam, de amikor főztem 2-3 fajta kaját és csurgott a nyálam, nem bírtam tovább. No nem baj, azért erről a 90 naposról nem beszélek le senkit (aki bírja), mert amíg csináltam, valóban működött. Most erősen gondolkodom, hogy kéne másképp. Talán az a legegyszerűbb módja, ha mondjuk a felét eszem annak amit eddig

Smiley

Csináltam egy-két fotót arról, mit készítettem az elmúlt napokban.

A paradicsomos az enyém volt, a sült krumplis Zoltáné. A kis baguette-tet itthon sütöttem, előző bejegyzésemben mutattam a félkész csomagot.

Zoltán szereti a csípőset, ezért neki általában Dijoni mustárt teszek ki, nekem jobban ízlik a vinaigrette, amit nem kell feltétlenül készen megvásárolni, aránylag egyszerű az elkészítése, legközelebb mutatok néhány fajtát.

Készítettem még krumpli levest, teljesen hagyományos módon, abból, ami itthon volt. Menet közben még dobtam bele két kis karfiol darabot, mert karalábém nem volt itthon. Sajnos fehér répát, karalábét ritkán kapok. Ha van, veszek nagyobb mennyiséget, feldarabolom és lefagyasztom.

Én ezt tettem a levesbe:

  • krumpli
  • egy szál sárgarépa
  • egy szál fehér répa
  • picike zeller
  • egy paradicsom
  • 1 kis zöld paprika, ami csípett, ezért levágtam az eret róla
  • egy nagyobb fej hagyma

Így készítettem:

  1. A hozzávalókat feldarabolom: a krumplit kockára, a sárgarépát karikára, a fehér répát hosszában négyfelé. (A fehér répát nem szeretem megenni, csak az íze miatt teszem a levesbe. Így könnyebb kiszedni.) A hagymát kis kockára. Nem kell sok zeller, mert akkor zeller ízű levest fűzünk.
  2. A hagymát üvegesre párolom, majd a tűzről lehúzva, hogy ne legyen forró a zsiradék, beleteszem a piros paprikát (két evőkanállal, mert mi a piros kajákat szeretjük, nem a sápadt sárgát), jól elkeverem, hogy ne maradjanak kis paprika gombócok.
  3. Még mindig félrehúzva belezúdítom a hozzávalókat, visszateszem a tűzre és jól összekeverem és felöntöm vízzel. Én erre a mennyiségre 1,5-2 l vizet öntök, mert többen esszük. Beleteszek 2-3 leveskockát, sózni csak később fogom, amikor az ízek már jól összeértek.
  4. Ha elkészült és lusta vagyok vagy nincs már időm, esszük így, ha nagyon lelkes vagyok nokedlit csinálok hozzá. Ez most elmaradt a diéta miatt. Időnként betűtésztát is eszünk a leveshez, nagyon jó vele.

 

 

Zöldség fasírt Nóra módra

Az új felfedezésem a sárgarépa, amit ha jól megfűszerezek, nagyon érdekes íze van. Kissé édeskés, a csípős hozzávalókkal nekem nagyon bejön.

Hozzávalók:

  • 5 szál közepes sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 nagy fej hagyma
  • pár fagyasztott karfiol és brokkoli (valamelyik vegyes zacskóból vedd ki, de el is hagyható, vagy cserélhető más zöldségre, illetve előtte héjában megfőzött krumplira)
  • 1-2 fokhagyma gerezd
  • só, bors és ha van, egy kis ételízesítő is jól jön bele
  • Hot Pepper Sauce (elhagyható, de ez a lényeg)
  • 1-2 tojás (ha meleg szendvicset, vagy kenhető krémet csinálsz, nem kell)

Így készítettem:

  1. A sárgarépát, cukkinit és a fagyasztott karfiolt, brokkolit lereszelem.  Ha a fagyasztott dolgoktól nagyon fázik a kezed vagy nem tudod reszelni, elég nagyon apróra vágni. Aki krumplit is akar bele, tegye oda főni, mert annak is hűlni kell.
  2. A hagymát kockára vágom és kicsi olajon üvegesre párolom. Belerakom a lereszelt zöldségeket és a szétnyomott vagy kis kockára vágott fokhagymát (ki-hogy szereti), sózom, borsozom, én teszek bele csípős Hot Pepper szószt is, de ez elhagyható vagy mással pótolható. Addig főzöm amíg puha lesz és a levét is lefőtte.
  3. Hagyom lehűlni és beleteszek egy-két tojást, ami majd összetartja sütés közben. Melegen nem lehet, mert a tojás még idő előtt megfő benne. Ebben a fázisban lehet beletenni a már előzőleg héjában megfőtt és lehűlt, összetört krumplit is.
  4. Kis gombócokat formázok  és zsemlemorzsába forgatom. Óvatosan, mert elég puha, hamar szétesik.
  5. Zsiradékban kisütöm.
  6. Rizsával és paradicsom salátával tálalom (a paradicsomon vinaigrette van), vagy egyszerűen kenyérrel, kétszersülttel, abonettel, stb.  eszem.

Ebből a krémből sütöttem már melegszendvicset is, sajttal a tetején, úgy is ízlett. Biztos vagyok benne, hogy már sokan, sokféleképpen elkészítették ezt a receptet, én csak a saját változatomat szerettem volna megmutatni. Jól variálható, gyakorlatilag minden zöldségből elkészíthető, csak a fasírtnál arra kell vigyázni, hogy ne legyen sok leve, mert sütés közben szétesik. A sárgarépát én nem hagyom ki soha (kivétel, ha nincs otthon, de az más lapra tartozik).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr313333153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása