Tárkonyos zöldség ragu
Hozzávalók (4 adag)
Iglo fagyasztott zöldség 600g 2X300 (594 kcal)
~30dkg rövid karaj (4 szelet) (423 kcal)
1kg zöldbab (400 kcal)
3 db répa vékonyra szeletelve (107 kcal)100g tejföl (180 kcal)
- 1 ek liszt (52 kcal)
- 200g zöldborsó (180 kcal)
==================================================
(1936 kcal)
A feléből holnap leves lesz szóval a vége 1180 kcal 4 főre (a húst nem felezzük)
Dobjuk az Iglo fagyasztott zöldséget (van benne szószalap), a feldarabolt zöldbabot, a vékonyra szeletelt répa es a zöldborsót egy nagy lábosba egy kis vízzel (kb. 3-4 deci) hogy párolódjanak. Amíg melegszik pirítsuk le a hússzeleteket szárazon, hogy egy kicsit megkapjon mind a két oldaluk. Mire felmelegszik a zöldségragu addigra a hús is kész lesz. Rakjuk a hússzeleteket a raguba hogy had főjjenek együtt (a zöldségnek es a húsnak is jót tesz). Fűszerezzük tárkonnyal, sóval, borssal, gyömbérrel. Mikor minden megpuhult (ha kell, pótoljuk a vizet) csináljunk a tejfölből es a lisztből habarást es habarjuk be.
Következő napra
Tárkonyos zöldségleves
Hozzávalók 8 főre:
- 1,5 liter a tegnapi zöldségraguból (774 kcal)
- 200g főzőtejszin (560 kcal)
- 300g csontleves (210 kcal)
==================================================
(1544 kcal)
Melegítsük fel a zöldségragut. Amikor meleg adjunk hozza 200g főzőtejszínt es 3 deci csontlevest keddről es forraljuk össze kicsit. 1 adag ~200 kcal