Rakott padlizsán - Mirza módra
Reggeli: 1 nagy alma
Ebéd:
A receptet a mindmegette.hu oldalán találtam. Sajnos változtattam rajta ezért nem igazán lett olyan, mint ahogy én elképzeltem. Valami száraz rizses izét gyártottam, amit alig bírtam rendbe hozni. Lássuk, mit műveltem ma.
Én nem karikára vágtam, hanem felkockáztam és ne fóliával fedtem be, hanem a jénai tetejével. A tetején csak padlizsán volt, ami borzasztóan kiszáradt. Tehát fontos, hogy tartsátok magatokat az eredeti recepthez, akkor talán jobb lesz. A végén összekevertem az egészet, így az aljáról a folyadék kicsit élvezhetőbbé tette, de nem eléggé. Ezért locsoltam rá egy kis spárgakrémlevest, szórtam még rá fokhagyma granulátumot és picit összefőztem a sütőben.
Az eredmény egészen jó lett, viszont borzasztó sok, ez kb négy ember egész napos kajája. Legközelebb is ezt eszem, ha nem romlik meg.
[caption id="" align="alignnone" width="450" caption="Rakott padlizsán - Mirza módra"][/caption]
Hozzávalók az eredeti recept szerint (az áthúzottat nem használtam fel):
- * 2 padlizsán
- * 1 cukkini
- * 4 2 paradicsom
- * 25 dkg rizs
- * grillfűszer
- * őrölt bors
- * 6-7 gerezd áttört fokhagyma
- * olívaolaj
Amit én hozzátettem:
- hagymakarika
- fagyasztott vegyes zöldség
- spárgakrém leves kb egy deci
- bazsalikom
Elkészítés:
1.) A rizst 7 dl vízben puhára főzzük. Ételízesítőt szórhatunk a vízbe.
2.) A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A padlizsánt besózzuk, és felretesszük egy kicsit állni.
3.) Fogunk egy jénait, és az alját megrakjuk padlizsán és cukkíni karikákkal. Megszórjuk grillfűszerrel, és áttört fokhagymával, majd paradicsomkarikákkal rétegezzük. A paradicsomos rétegre simítjuk a megfőtt rizst, majd megint padlizsán, cukkíni, fokhagyma és paradicsom jön. Olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, és megszórjuk grillfűszerrel és őrölt borssal.
4.) Fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk. (Az apró üveghagyma, mint savanyúság nagyon finom hozzá!)
Vacsora
Mint ebédre, csak kevesebb