Reggeli a szokásos, nem is írom, mert mindig pár szem gyümölcs
Ebéd
Nagy kedvencem, a borsó leves.
Hozzávalók
fagyasztott borsó
1 közepes karalábé
1 sárgarépa (elhagyható)
petrezselyem
1 kis paprika (vagy fél nagy, csak ízesítésnek, el is hagyható)
fél paradicsom (ízesítésnek, elhagyható)
fűszerek (só, bors, pirospaprika)
Elkészítés
Megtisztítom és felaprítom a karalábét és sárgarépát, majd kis olajon kis ideig párolom őket.
Rádobom a fagyasztott borsót, fél paradicsomot, kis paprikát, petrezselymet, sózom, fűszerezem (én borsot teszek rá, de csak nagyon kicsit).
Fedő alatt ismét párolom, mikor már kezd puhulni és lefőtte a levét, lehúzom a tűzről és pirospaprikával megszórom. Jól összekeverem, felöntöm vízzel. Teszek bele egy-két leveskockát.
Együtt megfőzöm, majd amikor elkészült nokedlit szaggatok bele, vagy külön főzök kis tésztát (kocka, betű, stb.)
Képet nem volt időm készíteni.
Vacsora
Leves, de este 10-kor olyan éhség tört rám, hogy nem bírtam tovább és ropikát ettem.