Hozzávalók
lasagne tészta 148 g
A raguhoz:
marhahús 494 g
delma light margarin 48 g
Ajvar 102 g
mozzarella 200 g (ebből 100 g belekeverve a szószba)
hagyma 80 g
sűrített paradicsom 140 g
================================================
2138kcal
Elkészítés
Margarinon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, beleteszem a darált húst, ízesítem. Ha kifehéredett, beleteszem a paradicsom szószt, Ajvart és a fokhagymát. Készre főzöm és a végén belerakom a mozarella felét (100 g). Megrottyantom vele, hogy beleolvadjon.
Tűzálló tál alját megkenem kis margarinnal, hogy ne ragadjon oda, a lasagne lappal kibélelem, majd szószt teszek rá, majd megint tésztalap következik... és így tovább, míg elfogynak a hozzávalók. (Ha száraz a lasagna lap, forró vízbe mártogatom, így könnyű vele dolgozni)
A tetejére rárakom a mozarella sajt másik felét, és mehet a sütőbe.
Mikor a teteje megpirult, kiveszem, ha kibírom, még hagyom kicsit állni, majd szeletelem és tálalom.