Virtuális találkozóhely

Címkék

Recept leves diétához

2010.10.19. 09:58 - NoraFr

Le journal des femmes

A Le journal des femmes az egyik legnépszerűbb francia weboldal, amely a recepteken kívül nagyon sok témával foglalkozik. Ezentúl az érdekesebb cikkekből válogatok.

Ennek a receptnek a beküldője ezzel a leves diétával két hét alatt 5 kg fogyott.

500 ml csak 100 kcal! Sőt, mivel kb. 4,5 liter, ezért hosszú távra elég. Pl. termoszba rakva a munkahelyen is fogyasztható.

Ez a leves természetes étvágycsökkentő. Ne felejtsétek el, hogy a lent megadott mennyiségek 6 főre elegendőek, tehát ne fogyasszatok túl sokat belőle.

Nem tanácsolom, hogy túl sokáig csak ezt egyétek, mert fáradtak, legyengültek lesztek és aki túl sokat fogy rövid idő alatt, az gyorsan visszaszerzi a nehezen leadott kilókat. Tehát türelem, a leves mellé fogyasszatok pl. natúr tonhal konzervet, vagy más kevés kalóriát tartalmazó ételt. Mivel a levest nagyon sokáig kell főzni, ezért a tápanyagtartalma nem igazán mondható teljesnek.

Elkészítés: 15 perc
Főzési idő: 90 perc
Várakozás: 0 perc
Teljes idő: 105 perc

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 1 / 2 kelkáposzta (helyettesíthető kínai kelkáposztával, könnyebb, az érzékeny gyomrúak is ehetik)
  • 3 póréhagyma
  • 1 szárzeller vagy más néven halványító zeller. Ennek a gumója kicsi és tele gyökérrel, ezért az étkezési célokra nem használható. Levelei 30-40 cm hosszúra is megnőnek, a levélnyél 3-4 cm széles, ezt a húsos levélnyelet – halványítva salátának használják. Ha nem kaptok ilyet, helyettesítsétek sima zellergumóval.

  • 2 sárgarépa
  • 6 paradicsom (a héját célszerű eltávolítani vagy helyettesíteni sűrített paradicsommal, mert a turmixolt levesben nagyon rossz az összepöndörödött paradicsomhéj)
  • 3 vöröshagyma
  • 3 kaliforniai paprika (itt kaliforniai paprikát használ, Franciaországban nincs az a faja, ami Magyarországon) Én ezt is előbb sütőben megsütöm és lehúzom a bőrét, mert igen vastag, főve megpöndörödik és a torkomra akad.
  • 1 navet - magyar fordításokban több néven szerepel: vajrépa, karalábé, fehér répa. Engem a karalábé és a jégretek ízének keresztezésére emlékeztet, nem szeretem, mert elég erős, kesernyés íze van. Szerintem karalábéval kiválóan helyettesíthető, sőt jobb is.
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bouquet garni = (fűszerzacskó) tüllzacskóba helyezett (vagy csak egyszerűen kis csomóba összekötött) zöldfűszerek , melyeket így könnyen el lehet távolítani az ételből fogyasztás előtt.
    Általában, egy kis csokor kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, fokhagyma gerezd, hámozott és zúzott, megkötözve zsineggel. Az alkotórészek ízlés szerint módosíthatóak.  Magyarországon ez általában csak petrezselyem, csomóba kötve.
  • 1 burgonya vagy 1 közepes cukkini (ettől lesz sűrű, nem hagyható el) Az eredeti receptben burgonya szerepel, viszont a hozzászólásokban ezt sokan lecserélték cukkinire, mert sokkal jobbnak találták vele.
  • bors vagy más fűszer, ízlés szerint

Elkészítése

  1. Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket, a fokhagymát is.
  2. Tegyük egy nagy edénybe, öntsük fel annyi vízzel, hogy a turmixolás után kicsit sűrű maradjon. Ne főzelék sűrűségű, de ne is túl vizes. Fűszerezzük, sózzuk, fedjük be és főzzük kb. másfél órát (90 perc). Kuktában főzve gyorsabb (15-20 perc) és a tápanyagok is jobban megmaradnak. Ha nem elég ízletes, egy leveskocka feldobja.
  3. 90 perc után vegyük le a tűzről és kb. 2 percen keresztül turmixoljuk, majd adjunk hozzá egy kevés sót (nem túl sokat).
  4. Végül ... együk hidegen vagy melegen, amikor megéhezünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr523333164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása