Virtuális találkozóhely

Címkék

Laci receptjei - Hummus házilag

2010.10.20. 15:04 - NoraFr

Ahány ház, annyi hummus. Az alábbi receptet Laci fiam készítette el, de variálható. Hozzá lehet tenni 2 teáskanál köményt vagy  2 teáskanál pirospaprikát, illetve valamilyen gombát is. A szezámmag helyett tahinit (szezámmagkrém).


Hozzávalók

Feltétlenül kell hozzá egy turmixgép és egy nagyobb fazék.

  • szezámmag 75 gramm 0,75*565 423
  • csicseriborsó 500 gramm 5*309  1545
  • 2 ek olíva olaj  0.2*900  180
  • 1 ek citrom leve 0,1*47 52
  • 1 gerezd fokhagyma 26 kcal

==============================================
2153 kcal

Elkészítése

  1. Áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót), majd másnap csapvíz alatt jól mossuk le.
  2. Öntsük fel kb. kétszer-háromszor annyi vízzel, mint a borsó. Keverjük bele a szezámmagot és a citromlevet.
  3. Főzzük teljesen puhára és vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
  4. Szűrjük le és turmixoljuk össze pépesre 2 evőkanál olívaolajjal és 1 gerezd fokhagymával. Ha nagyon sűrű, tegyünk hozzá a félretett főzővízből.  Attól függ, milyen sűrűre szeretnénk elkészíteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr33333165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása