Ahány ház, annyi hummus. Az alábbi receptet Laci fiam készítette el, de variálható. Hozzá lehet tenni 2 teáskanál köményt vagy 2 teáskanál pirospaprikát, illetve valamilyen gombát is. A szezámmag helyett tahinit (szezámmagkrém).
Hozzávalók
Feltétlenül kell hozzá egy turmixgép és egy nagyobb fazék.
- szezámmag 75 gramm 0,75*565 423
- csicseriborsó 500 gramm 5*309 1545
- 2 ek olíva olaj 0.2*900 180
- 1 ek citrom leve 0,1*47 52
- 1 gerezd fokhagyma 26 kcal
==============================================
2153 kcal
Elkészítése
- Áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót), majd másnap csapvíz alatt jól mossuk le.
- Öntsük fel kb. kétszer-háromszor annyi vízzel, mint a borsó. Keverjük bele a szezámmagot és a citromlevet.
- Főzzük teljesen puhára és vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
- Szűrjük le és turmixoljuk össze pépesre 2 evőkanál olívaolajjal és 1 gerezd fokhagymával. Ha nagyon sűrű, tegyünk hozzá a félretett főzővízből. Attól függ, milyen sűrűre szeretnénk elkészíteni.