Virtuális találkozóhely

Címkék

Minta étrend a Dukan diéta első fázisában

2011.06.04. 11:52 - NoraFr

KÖTELEZŐ

  • Naponta 2 liter folyadék: víz, ásványvíz, tea, kávé, coca light, gyógytea
  • 1,5 kanál zabkorpa és 1 kanál búzakorpa
  • A testsúlytól függően meg kell enni legalább
    1,5 gramm tiszta fehérjét kilogrammonként. Tehát pl. 82 kg testsúly esetén 82x1,5g= 123g tiszta fehérje naponta
ÍZLÉS SZERINT
Marha és borjú (sovány darabok a sütve vagy grillezve), ló (kivéve a farok), belsőségek (borjú-,
marha-vagy baromfi máj, marhanyelv vége) hal, kagyló, surimi, halikra,
tofu, baromfi (kivéve a lapos csűrűeket:kacsa, liba...),
nyúl, sovány sonka, tojás, tejtermékek (0% zsír, legfeljebb 1 kg / nap),
fehérje por (Nestival,  Profitar).

Édesítőszer, ecet,
gyógynövények, fűszerek, sovány tej vagy tejpor, savanyú uborka és a
hagyma (kis mennyiségben), és citromlé (nem üveges, igazi frissen kifacsart lé) és citrusfélék héja, só, mustár, szójaszósz, folyékony paraffin, aroma olaj és cukor nélkül, instant kávé, élesztő, zselatin,
agar-agar, rágógumi és cukorka aszpartam édesítővel, húsleves kocka
zsírtalanított.

Reggeli

Ital : kávé, zsírszegény tej, tea, gyógytea, Ricorée ;
Tejtermék : faisselle 0% (túró féle), fromage blanc 0% (aludttejrögök, leginkább túróhoz, kefirhez hasonlít), petits-suisses 0%, joghurt 0 % ; (Magyarul minden túró, kefir, aludtej és hasonló technológiával készített savanykás, kólibaktériummal előállított termék, aminek a zsírtartalma 0%)
Lepény : zabpehelyből készült lepény (2 kanál zab maximum)
Hús és tojás: zsírmentes tyúk, sonka, pulyka felvágott, tojásrántotta zsiradék nélkül (teflon), lágy tojás, omlett.

Aki nem tud korán reggelizni, igyon egy pohár meleg italt, várjon egy órát és utána reggelizzen.

Pár szó a paraffin olajról

Lehet ízesített tárkonyos, mogyorós, stb. Nem szívódik fel a szervezetben, semleges kalória, de székrekedés esetén hasznos lehet. 
Figyelem!! A paraffinolajat soha nem szabad melegíteni, mert mérgezővé válik. Gyógyszertárakban vásárolható. Mielőtt bárki is elkezdené fogyasztani, kérjen tanácsot az orvosától.



Ebéd
Ital: sima vagy szénsavas ásványvíz, zöld tea, édesített szóda;
Előétel: kemény tojás, surimi halrúd, sovány hentesárú (zsírmentes sonka, szárított marhahús, vékony szeletekre vágva (viande de Grisons), csirkemell, makréla fehér borban, füstölt lazac, rákok;
Főétel: grillezett tyúk, tatárbifsztek marhahúsból), marha hátszín, borjú pecsenye, ló bifsztek, nyúl, főtt hal,
omlett, rántotta….
Desszert: faisselle  0% (túró féle), aludttejrögök, leginkább túróhoz, kefirhez hasonlít), petits-suisses 0%,
joghurt 0 % ; (Magyarul minden túró, kefir, aludtej és hasonló
technológiával készített savanykás, kólibaktériummal előállított termék,
aminek a zsírtartalma 0%), zabpehelyből készült lepény (2 kanál zab maximum), tojás alapú desszertek (madártej, vaníliakrém, stb.)

Ne ebédelj túl későn, igyekezz mindig azonos időben étkezni, pontos menetrendet kialakítani..

Vacsora
Ital: sima vagy szénsavas ásványvíz, gyógytea, cikória;
Előétel: kemény tojás, surimi halrúd, sovány hentesárú (zsírmentes sonka, szárított marhahús, vékony szeletekre vágva (viande de Grisons), csirkemell, makréla fehér borban, füstölt lazac, rákok;
Főétel: grillezett tyúk, tatárbifsztek marhahúsból, marha hátszín, borjú pecsenye, ló bifsztek, nyúl, főtt hal, omlett, rántotta, csirke soufflé….
Desszert: faisselle  0% (túró féle), aludttejrögök, leginkább túróhoz, kefirhez hasonlít), petits-suisses 0%,
joghurt 0 % ; (Magyarul minden túró, kefir, aludtej és hasonló
technológiával készített savanykás, kólibaktériummal előállított termék,
aminek a zsírtartalma 0%), zabpehelyből készült lepény (2 kanál zab maximum), tojás alapú desszertek (madártej, vaníliakrém, stb.)

A legnehezebb szakasza a napnak. Vacsoraidő, fáradtan, otthon. De legyél erős, ne rágicsálj semmit, csak a megengedett ételeket fogyaszd.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr143333177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása