Reggeli
Paprikába kent krémsajt (0% zsír)
Ebéd
Kelkáposzta főzelék tojással
Hozzávalók (2 adag)
1 kelkáposzta
3 tojás
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 leveskocka (zsírtalan)
fűszerek: bors, kömény, piros paprika, kevés só vagy egyéb fűszer ízlés szerint
Elkészítés
A kelkáposztát jól megmosom és csíkokra vágom.
A hagymát teflon edényben fedő alatt megpárolom. Amikor elkészült, rádobom a fokhagymát és pár percet együtt sütöm még, gyakori kevergetés mellett, kis lángon, hogy ne égjen meg a fokhagyma.
Lehúzom a tűzről és megszórom piros paprikával, felöntöm, kb .1 liter vízzel. Ez attól is függ, mennyi kelkáposztám van. Nekem egy közepes fej volt.
Visszahúzom a tűzre, sózom, fűszerezem és felforralom. Amikor forr, beleöntöm a káposztát, jól megkeverem, ha kevés a víz, utánaöntök még annyit, hogy majdnem ellepje. Nem kell túl sok víz, mert a káposzta összeesik.
Közben 3 kemény tojást főzök (10 perc), rögtön hideg vízbe teszem, hogy a héja ne égjen rá. Így könnyen leszedhető. Kis kockákra vágom és az elkészült főzelékre szórom.
Et voilà! Finom volt.
Vacsora
Az ebéd másik fele.
Dukan diéta – második szakasz – 18. nap – Protein és zöldség
2011.06.23. 08:16 - NoraFr
A bejegyzés trackback címe:
https://virtualfitness.blog.hu/api/trackback/id/tr903333203
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.