Ma raktam fel a fiam lasagne receptjét és annyira ellenállhatatlan vágyat éreztem iránta, hogy elkezdtem gyártani abból az alapanyagból, ami itthon van. Természetesen a szénhidrát napot szem előtt tartom.
Az alábbi recepthez hozzátenném, hogy ritka sz.r lett, nem ajánlom senkinek, hogy így készítse el :)
Tehát lasagne szénhidrátnapon, ha nincs is meg minden hozzávaló itthon így készül
Hozzávalók
- a tésztához:
30 dkg liszt
3 tojás
só
- a raguhoz:
4 paradicsom
fél paprika
1 cukkini
1 padlizsán
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika (nekem sárga volt)
bazsalikom, pizza fűszer, só, bors
Elkészítése
Tészta
30 dkg lisztbe belekevertem 3 tojást, sóztam és a kenyérsütőgép tészta programjával összekutyultam. Jó kemény tészta lesz belőle, igen nehéz nyújtani. Az én tésztám elég vastag is maradt, mert sem erőm, sem időm nem volt sokat vacakolni vele, viszont érdekes módon így nagyon ízlik, érzem, hogy eszek valamit. Szóval kinyújtottam, kb 5 centis kockákra szeleteltem és megfőztem. Az én vastag tésztámat 15 percet kellett bő vízben főzni.
Ragu
Amíg a kenyérsütő dolgozott, nekikezdtem a ragunak. Kockára vágtam a hagymát és üvegesre pirítottam. Közben felkockáztam a kis zöld paprikámat és a paradicsomot, majd amikor a hagyma megpirult, belekevertem és együtt kezdtem párolni. Sóztam, borsoztam, tettem bele nagyon kicsi pizza fűszert és bazsalikomot, mert az megy a paradicsomhoz és a fokhagymát.
Amíg párolódtak, felkockáztam a többi alapanyagot is és amikor a paradicsom már levet engedett, ezeket is beleraktam. Lassú tűzön fedő alatt puhára pároltam őket.
Egy jénai edény alját és oldalát bekentem olajjal és az aljára rakosgattam egy sor tésztalapot rá egy sor ragu és így tovább. A tetejére tészta került és arra (tudom, hogy ez nem szénhidrát napra való, de enélkül ehetetlen) egy kis sajt. Az egészet sütőbe raktam és 45 percet sütöttem 6-os fokozaton. Így néz ki. Én nem fogom a sajtos részét megenni, csak zöldséget és a tésztát.