Milyen fázisban fogyasztható: 1. tisztán protein (PP), 2. protein + zöldség (PL)
Zabkorpás lepény (Galette au son d’avoine)
A diéta alatt minden nap 2 evőkanál zabpelyhet kell fogyasztani. Ennek egyik legegyszerűbb módja a Korpás lepény, amely pótolja a kenyeret is.
Hozzávalók
- 1 evőkanál búzakorpa
- 2 evőkanál zabkorpa
- 1 egész tojás vagy csak a fehérje
- 1 evőkanál 0% zsírtartalmú "fromage blanc: kefir aludttej féle dolog, a túrónál hígabb, a kefirnél kicsit sűrűbb. A lényeg, hogy savanykás, tejsavós legyen. Kefir helyettesítheti, de csapott evőkanál, mert túl lágy.
- édesítő, só vagy fűszer
Keverjük össze a búzakorpát,zabkorpát, a tojásfehérjét (vagy az egész tojást), kefirt és teflonedényben, zsiradék nélkül süssük meg a kis lepényt. Alacsony hőmérsékleten nem tapad annyira. Ez a lepény fontos összetevője a diétának. Minden nap 2 evőkanál zabkorpát kell fogyasztani!!
1 evőkanál búzakorpa

2 evőkanál zabkorpa
1 evőkanál kefir
1 egész tojás vagy tojás fehérje
Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük teflon tepsibe.
Kis lángon süssük sárgára mind a két oldalát
Tálaljuk
képest, hogy milyen összetevőkből készül, ízletes, nem túl száraz. Én
fűszerek és só nélkül készítettem el, de úgy is finom. Képes pótolni a
kenyeret, tojáshoz, tartárhoz kiválónak tűnik.